Jouw essentie

verwoordt in

een gedicht

Het is zo bijzonder om muze te zijn voor een gedicht van Janneke.
De ervaring om het onderwerp te zijn van woorden van liefde is uniek en een eer.
De eer van de aandacht die zo warm, zo liefdevol en volledig voelt.
Dat alleen al in de aanloop, de voorbereiding en voorpret.
En dan wordt het gedicht voorgedragen.
Het klopt, het klopt helemaal: de aandacht, de kracht van de eenvoud en volledigheid ervan, de essentie en perfectie: een shotje gezien worden vanuit liefde die zo krachtig, positief en onvoorwaardelijk voelt.

Word een Muze

Jij als inspiratie voor een gedicht. Het is iets magisch en zoiets moois! 

Iets wat jij jezelf zeker mag gunnen. 

Een gedicht brengt jouw mooie binnenwereld naar buiten en tegelijkertijd brengt het je dichterbij jezelf. 

Wanneer jij mijn muze wordt, dan begeleid ik je in deze belevenis. Een innerlijke trip, waarin we samen jouw essentie bekijken door mijn liefdevolle ogen. 

Met als resultaat een gedicht waarmee je ook jezelf gaat zien voor wie je werkelijk bent. Een gedicht die je iedere dag zal laten herinneren wie je bent en je liefde voor jezelf laat voelen. 

 

Deze ervaring is meer dan woorden op papier. 

Deze ervaring is een duik in je mooie binnenwereld en je onderdompelen in een bad van liefde. 

 

Ik heb in mijn leven veel (maar dan ook echt veel en vaak) nagedacht over wat ik wil worden als ik later groot ben. Dat doe ik nog steeds. Nooit is het in mij opgekomen dat ik iemands muze zou kunnen zijn. Ik voel me zo vereerd dat zij inspiratie put uit mij en het enige wat ik hoef te doen is simpelweg te zijn. 

Liefde en warmte,  compact in 10 regels. Wat zit daar een power in. Dat heeft zoveel impact. Tranen, herkenning, warmte, een hart dat niet anders kan dan wagenwijd open staan. Mezelf te zien door haar ogen. Ik lees het gedicht opnieuw en opnieuw en het klopt. Mijn mantra bij tegenslag, mijn kracht als ik gedij. En zo inspireert Janneke mij net zo goed als ik haar inspireer. Dank je wel, voor je woorden en de ruimte waarin ik ten volle mezelf mag zijn!

Waarom jij JA wilt zeggen tegen een muzegedicht voor jezelf 🙂

2. Redenen

1. Het is tijd dat jouw buitenwereld een reflectie wordt van jouw binnenwereld.

Dat wie je bent zichtbaar wordt, in eerste plaats voor jezelf. Maar het lukt je nu niet om jezelf echt te zien. Om te zien hoe mooi je bent en daar kom ik in beeld: Ik zie je mooier dan dat jij jezelf ziet.

Stel je open om je schoonheid, wijsheid, rijkdom en liefde naar de buitenwereld te brengen. Om zo heel veel anderen te inspireren hetzelfde te doen!

Het gedicht gaat zoveel meer doen dan alleen dat wat er tussen ons twee gaat gebeuren. 

2. Maar, ohhhhh, wat er tussen ons twee gebeurt. Daar wil je ABSOLUUT JA tegen zeggen!

Met een muzegedicht geeft Janneke woorden aan iets waarvan ik zelf niet goed zie dat ik daarmee een inspiratie ben voor anderen. Janneke ziet het en ze haalt dat uit een diepere laag naar boven. Ze geeft daar niet alleen woorden aan, maar maakt het poëzie. Een kunstvorm die raakt op een ander niveau dan woorden alleen. Janneke is zo mooi in staat om wie ik ben, met waar ik nu sta, te vangen in pure kunst. 

Daardoor voel ik mij gezien en ‘humble’ dat ik, door die kern die zo zichtbaar is geworden, anderen mag inspireren. De gelaagdheid vind ik mooi. Door iets voor mijzelf te ontvangen, inspireer ik ook anderen. 

Wat gebeurt er wanneer ik JA zeg?

Dan word jij een muze. Mijn muze. Holy Moly, dat is toch gaaf? Allereerst vier ik dan een feestje natuurlijk 🙂 en jij hopelijk ook!

Zodra je JA zegt, ontvang je van mij alle info om tot het gedicht te komen. En dit zijn de feitelijke stappen, maar je ondergaat een hele beleving. 

Muzegesprek
We hebben een gesprek waarin ik precies die vragen aan je stel om tot jouw kern te komen. Op basis van jouw antwoorden maak ik een gedicht. 

Wanneer jouw gedicht klaar is, ontvang je jouw gedicht. 

 

 

 

 

Dus…..
Wil jij mijn muze zijn?

 

Toen Janneke vertelde dat ik haar muze zou zijn en zij een gedicht voor mij zou gaan schrijven vond ik dat heel tof. Ik had eerder dit jaar aan Janneke gevraagd of ze een gedicht wilde schrijven aan mijn lief en dat gedicht is zo prachtig en verwoordt zo goed wat ik voor hem voel en wat ik (nog) zo voor ons wens. Elke keer als ik het lees ontroerd het mij, dus je kunt je wel voorstellen dat ik zeer benieuwd was hoe ‘mijn gedicht’ zou zijn. 
En het heeft alles overtroffen. Werkelijk. Met de eerste woorden ‘Je hoeft je niet te haasten, om waardevol te zijn’ had ze mij al te pakken. In mijn essentie. Het altijd harde werken, het gejaagd voelen omdat ik ‘dingen’ af moet maken, het liefst zo snel als het lukt, dat ben ik. Wachtend daarna op dat schouderklopje. Die bevestiging. Dat ik het goed heb gedaan. Dat ik goed ben. 
Nu was ik er al achter dat het hele harde werken niet datgene oplevert wat ik hoop(te). Maar dat gevoel van gejaagdheid dat bleef. Het is voor mij het jaar geweest om dat langzamerhand los te laten. En wat een prachtig treffend en liefdevol gedicht heeft Janneke mij gegeven met woorden die blijven nagalmen en waarmee ik de periode voor mijzelf liefdevol en hopelijk nog veel minder gejaagd kan gaan afsluiten. Ontroerend treffend. Zeer waardevol.