Hey mooierd,

Wil jij mijn

muze zijn?

Het is zo bijzonder om muze te zijn voor een gedicht van Janneke.
De ervaring om het onderwerp te zijn van woorden van liefde is uniek en een eer.
De eer van de aandacht die zo warm, zo liefdevol en volledig voelt.
Dat alleen al in de aanloop, de voorbereiding en voorpret.
En dan wordt het gedicht voorgedragen.
Het klopt, het klopt helemaal: de aandacht, de kracht van de eenvoud en volledigheid ervan, de essentie en perfectie: een shotje gezien worden vanuit liefde die zo krachtig, positief en onvoorwaardelijk voelt.

 Het MUZEN-project

52 Muzen.

52 vrouwen die ik bewonder om hun creatiekracht en hun vermogen trouw te zijn aan zichzelf (vaak zonder het zelf te beseffen).

52 vrouwen die mij inspireren, vraag ik om mijn muze te zijn. 

52 vrouwen waarvoor ik een gedicht schrijf

52 gedichten om een bundel te creëeren waarin ik mijn bewondering, liefde en adoratie uit voor vrouwelijke creatiekracht.

En jij, jij bent daar dus een van! 

Ik zou het een absolute eer vinden wanneer jij mijn muze wilt zijn en ik voor jou een gedicht mag schrijven.

 

Waarom jij JA wilt zeggen tegen dit project 🙂

2. Redenen

1. Je kunt je helemaal vinden in waar deze bundel voor staat: het uitspreken van woorden van liefde aan inspirerende vrouwen, die trouw zijn aan zichzelf en prachtige dingen creëren. Om zo heel veel anderen te inspireren hetzelfde te doen!

De gedichten gaan als collectief zoveel meer doen dan alleen dat wat er tussen ons twee gaat gebeuren. 

2. Maar, ohhhhh, wat er tussen ons twee gebeurt. Daar wil je ABSOLUUT JA tegen zeggen!

Met een muzegedicht geeft Janneke woorden aan iets waarvan ik zelf niet goed zie dat ik daarmee een inspiratie ben voor anderen. Janneke ziet het en ze haalt dat uit een diepere laag naar boven. Ze geeft daar niet alleen woorden aan, maar maakt het poëzie. Een kunstvorm die raakt op een ander niveau dan woorden alleen. Janneke is zo mooi in staat om wie ik ben, met waar ik nu sta, te vangen in pure kunst. 

Daardoor voel ik mij gezien en ‘humble’ dat ik, door die kern die zo zichtbaar is geworden, anderen mag inspireren. De gelaagdheid vind ik mooi. Door iets voor mijzelf te ontvangen, inspireer ik ook anderen. 

Wat gebeurt er wanneer ik JA zeg tegen dit project?

Dan word jij een van de 52 muzen. Holy Moly, dat is toch gaaf? Allereerst vier ik dan een feestje natuurlijk 🙂 en jij hopelijk ook!

Zodra je JA zegt, ontvang je van mij alle info om tot het gedicht te komen. Maar ik snap dat je een beetje inzicht wil hebben wat de planning is. 

December – februari
Muzegesprekken 
We hebben een gesprek van ongeveer een half uur waarin ik precies die vragen aan je stel om tot jouw kern te komen. Op basis van jouw antwoorden maak ik een gedicht. 

Wanneer jouw gedicht klaar is, ontvang je jouw gedicht. Ik draag hem aan je voor (op een moment en manier die fijn is voor jou. Live, online, telefonisch) Hoe dan ook, je ontvangt een uitgetypt exemplaar om te koesteren. 

De bundel wil ik dolgraag publiceren in mei.  

 

 

Wat kost dit? 

Voor jou niks!

Het kost je wat tijd en energie, want ik heb je nodig om het gedicht te kunnen maken en om het aan je voor te dragen.

En ik hoop je dan natuurlijk te zien bij de lancering van de bundel! 

Dit is mijn ‘project of a lifetime’. Wat ik te doen heb, wat ik wil doen vanuit een enorme drive om uiting te geven aan de vrouwen die ik bewonder met een gedicht. Om iets moois aan hen en heel veel anderen te geven.

Om het dus heel zuiver te houden.
Ik ga de druk – en ontwerpkosten van deze bundel financieren via een crowdfunding. De crowdfunding is in januari 100% geslaagd!  En nattuurlijk vind ik het heel fijn wanneer je straks de bundel steunt. Door erover te delen in je netwerk en er ruchtbaarheid aan te geven, door mij bemoedigende woorden te geven. Alles is welkom, maarrrrr…..

Dat is niet de reden waarom ik je vraag.

Ik vraag je omdat ik je bewonder, adoreer en het een eer zou vinden om voor jou als muze een gedicht te mogen maken.

Dus…..
Wil jij mijn muze zijn?

 

ZEG JAAAAAAA!

App, bel, spreek iets in op: 06-38746469

Mail naar jannekedekler@gmail.com

Of DM via insta: @JannekedeKler

Toen Janneke vertelde dat ik haar muze zou zijn en zij een gedicht voor mij zou gaan schrijven vond ik dat heel tof. Ik had eerder dit jaar aan Janneke gevraagd of ze een gedicht wilde schrijven aan mijn lief en dat gedicht is zo prachtig en verwoordt zo goed wat ik voor hem voel en wat ik (nog) zo voor ons wens. Elke keer als ik het lees ontroerd het mij, dus je kunt je wel voorstellen dat ik zeer benieuwd was hoe ‘mijn gedicht’ zou zijn. 
En het heeft alles overtroffen. Werkelijk. Met de eerste woorden ‘Je hoeft je niet te haasten, om waardevol te zijn’ had ze mij al te pakken. In mijn essentie. Het altijd harde werken, het gejaagd voelen omdat ik ‘dingen’ af moet maken, het liefst zo snel als het lukt, dat ben ik. Wachtend daarna op dat schouderklopje. Die bevestiging. Dat ik het goed heb gedaan. Dat ik goed ben. 
Nu was ik er al achter dat het hele harde werken niet datgene oplevert wat ik hoop(te). Maar dat gevoel van gejaagdheid dat bleef. 2023 is voor mij het jaar geweest om dat langzamerhand los te laten. En wat een prachtig treffend en liefdevol gedicht heeft Janneke mij gegeven met woorden die blijven nagalmen en waarmee ik 2023 voor mijzelf liefdevol en hopelijk nog veel minder gejaagd kan gaan afsluiten. Ontroerend treffend. Zeer waardevol.